Bases del concurs

IV Concurs de Percussió “AS de rePIQUES”

1. Organització:

Els Ssstrèpits i l’AVAL, amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, organitzen el IV Concurs de Percussió “AS DE rePIQUES” el proper dissabte 21 de maig del 2016.

2. Participants:

Com a novetat en aquesta edició, hi ha un límit de grups inscrits, que es farà per ordre d’inscripció.

Els grups que es vulguin inscriure ho hauran de fer amb un mínim de 8 integrants percussionistes.

Els participants no podran actuar amb més d’un grup concursant.

El repertori a interpretar durant el concurs ha de ser solament executat per instruments de percussió (i xiulets), entenent-se per instruments de percussió qualsevol element (quotidià o no) que emeti un so en percudir-lo

3. Funcionament:

El concurs constarà de 3 fases:

3.1 Fase 1: Eliminatòria.

Estarà dividida en dues parts:

3.1.1 Cercavila.

Inici a les 17:00h.

Constarà de 3 cercaviles pels diferents carrers de Vilassar de Mar (800m) i amb final a la Plaça Picasso. Els grups realitzaran una actuació en estàtic d’un màxim de 4 minuts abans de realitzar la cercavila. El Jurat estarà repartit al llarg dels recorreguts sense cap símbol identificatiu.

3.1.2 Estàtic:

A mesura que els grups vagin arribant a la Plaça Picasso, entraran individualment fins situar-se al centre. Un cop allà l’organització farà la corresponent presentació i cada conjunt disposarà d’un màxim de 2’ per interpretar el repertori que creguin convenient.

El Jurat estarà degudament identificat i en una posició privilegiada.

 

3.2 Fase 2: Final.

El Jurat anunciarà quins 3 grups passen a la fase final. La fase final, que s’efectuarà a la pista del CEIP Pèrez Sala, constarà de 5’ en estàtic. Es valorarà que les peces interpretades a la final siguin diferents a les de l’eliminatòria.

3.3 Fase 3: Energia.

D’entre els grups no classificats per la Final, el Jurat anunciarà quins dos conjunts han aconseguit animar més al públic i que, per tant, disputaran aquesta fase en la qual interpretaran 3 peces d’un màxim de 1 minut de forma alterna buscant la complicitat amb el públic assistent a l’acte.

Els dos grups participants en aquesta fase estaran constantment en formació i preparats per tocar, l’un enfront de l’altre.

Es disposarà d’un màxim de 1 minut entre grup i grup en la fase Final, mentre que en la Eliminatòria els conjunts entraran a la plaça quan el seu predecessor finalitzi l’Estàtic.

L’organització controlarà el límit de temps en cada fase (4’ en l’inici de la cercavila, 2’ en l’eliminatòria, i 5’ en la final i 1’ entre grups) avisant quan aquest es sobrepassi.

La superació d’aquests temps suposarà la penalització del grup.

En la fase Energia no hi haurà marge de temps. L’organització farà sonar una botzina com a senyal quan es superi el minut i el grup s’haurà de silenciar a l’acte.

4. Horaris:

16:00h
Rebuda de les colles participants a la seu de l’AS de rePIQUES.

17:00h Inici de les Cercaviles.

18:00h Inici dels Estàtics.

20.30h
Finalització dels Estàtics

20.45h
Actuació Ssstrepits i cercavila per desplaçament conjunt de tots els grups
cap al CEIP Pèrez Sala, sopar.

21.30h Primer veredicte del Jurat (Final).

21:45h Inici de les Finals i Fase Energia.

23:00h Segon veredicte del Jurat (Guanyadors + Energia) i entrega de premis.

23:30h Música

02:00h Fi de Festa.

Els criteris de valoració seran els següents:

En la fase Cercavila: la formació del grup en avançar, la bona distribució dels instruments, la qualitat i la correcta interpretació de les peces.

En les fases Estàtic i Final: la posada en escena, l’originalitat, la vestimenta, l’estètica del grup i la correcta interpretació de les peces.

En la fase Energia: es tindrà en compte la reacció del públic i els mitjans duts a terme per aconseguir-ho.

6. Premis:

S’atorgaran premis als 3 primers classificats, un premi especial al millor grup tradicional, i un premi especial al vencedor de la fase Energia i fins a 3 premis especials als grups que provoquin un impacte més fort en el jurat.

Els premis consistiran en:

• 1r Premi: 1.000€

• 2n Premi: 500€

• 3r Premi: 200€ + Vale 100€ de Tokobongo

• Premi especial al millor grup tradicional: 300€ + Vale 100€ de Tokobongo.


Premi especial al grup amb millor vestuari: Vale 100€ de Tokobongo.


Premi especial al grup amb més impacte: + Vale 100€ de Tokobongo


Premi especial al grup amb millor coreografia: + Vale 100€ de Tokobongo.

• Premi especial Energia: 200€ gentilesa de Vilassar Comerç.

L’organització es reserva el dret d’atorgar més d’un primer, segon o tercer premi, repartint-se l’import entre els diferents grups.

Els premis no són acumulables, excepte el premi tradicional que recaurà sobre el millor grup tradicional, independentment de si obté un dels 3 premis principals.

7. CAIRE SOLIDARI:

En aquesta edició del concurs, que com cada edició es destina a una causa solidaria,

la solidaritat esdevindrà en l’ajuda del projecte vincles del Casal dels infants.

Aquest projecte te com a finalitat l´ajuda a mares amb fills/es de 0 a 3 anys i les seves famílies, amb l’objectiu de disminuir situacions de desigualtat , vulnerabilitat i  el posible risc d’exclusió social que aixó suposa. Gracies a l´import de la inscripció al concurs i a les aportacions de la organització, volem aconseguir donar suport i ajuda a aquest projecte materno-infantil liderat pel Casal del Infants.

8. Inscripcions:

Per participar, s’haura de fer una aportació mínima solidaria de 40€ al compte:

ES20 2100 3001 6225 0002 7076 del Casal dels Infants i fer-nos arribar el comprovant a:

ssstrepits@aval.cat. Les inscripcions es tramitaran per estricte ordre de recepció fins a un

límit de 30 grups participants.

9. Observacions:

El grup inscrit autoritza a la organització la presa d’imatges per il·lustrar i la seva posterior utilització en els materials que cregui convenients, tant mateix si un grup utilitza les imatges preses per l’organització, no podrà en cap cas manipularles.

Per garantir el bon funcionament de l’acte és imprescindible el silenci i respecte als grups que estiguin concursant durant la seva actuació.

L’organització es reserva el dret de modificar qualsevol aspecte de l’acte comprometent-se a avisar degudament tots els grups inscrits fins al moment.

L’organització no es fa responsable dels perjudicis materials i/o morals que puguin causar o puguin causar-se els participants o espectadors durant l’esdeveniment.

Tot allò no previst en aquestes bases serà resolt per l’organització tenint en compte l’opinió dels grups participants.

La sola inscripció en aquest concurs suposa la total acceptació d’aquestes bases.

 

Anuncis